“Sümükləri, dərini sağlam saxlamaq, həmçinin qan təzyiqini tənzimləmək üçün ispanaq yemək tövsiyə olunur”.
“Qafqazinfo” xəbər verir ki, bunu rusiyalı bioloq İrina Lyalina “NEWS.ru”ya açıqlamasında bildirib.
O, nəşrlə söhbətində ispanağın bütün faydalı xüsusiyyətlərini qeyd edib.
Onun sözlərinə görə, bu bitki görmənin yaxşılaşdırmasına da kömək edir.
Mütəxəssis qeyd edib ki, ispanağın yarpaqlarında orqanizm üçün lazım olan bir çox maddələr var: həzm üçün vacib olan lif, K, A və C vitaminləri, həmçinin minerallar - dəmir, kalium və fol turşusu.
Lyalina həmçinin vurğulayıb ki, ispanaq antioksidantlarla zəngin olduğundan xərçəng və ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün də faydalıdır. Bundan əlavə, ispanaq hamilə qadınlar üçün tövsiyə olunur, çünki yarpaqlarında fetal patologiyaların inkişafına mane olan fol turşusu var.