TƏBİB turizm və otelçilik sektorunda koronavirus infeksiyasının idarə olunmasına dair metodiki göstərişlər hazırlayıb.
“Qafqazinfo” turizm sektorunda çalışan əməkdaşlar və müştərilər üçün hazırlanmış qaydaları təqdim edir:
- Qonaq qəbulu masasında lazımi avadanlıq və tibbi ləvazimatların olması təmin edilməlidir;
- İstər qonaqlar arasında, istərsə də personal arasında ən azı 2 metr sosial məsafə qorunmalıdır;
- Əl gigiyenasına, əllərin spirt əsaslı məhlul ilə müntəzəm təmizlənməsi və ya sabun və su ilə yumaq aid edilir. Əllərin dezinfeksiya edilməsi qonaqlar ilə işçi arasında təmasdan sonra icra olunmalıdır;
- Öskürmə və ya asqırma zamanı ağız və burun birdəfəlik kağız salfet ilə və ya parça dəsmalla örtülməlidir.