Qaynadıb suyunu 7 gün için... - Təbii insulin tapıldı!

qaynadib-suyunu-7-gun-icin
Oxunma sayı: 7711

“Qafqazinfo” Medicina.az-a istinadən sumağın bu çox az bilinən faydalarını təqdim edir:

Sumaq meyvələri qurudularaq toz halına gətirilir və ədviyyat kimi istifadə edilir. 

150 növündən yalnız 2-si zəhərsiz olan sumaq bitkisi ölkəmizdə də becərilir.  

Faydaları: 

- Qanda olan insulin səviyyəsini düzəldir. Bu xüsusiyyətinə görə diabet və yüksək təzyiq xəstələrinin mütləq ondan istifadə etmələri məsləhətdir. 

- Antioksidant təsiri sayəsində yuxarı tənəffüs yolları xəstəliklərində qəflətən meydana gələn qızdırmanı aşağı salaraq beyini qoruyur. 

- Həftədə bir dəfə qəbul edilən sumaq suyu sinir sistemində olan zədəli hüceyrələrin sayını azaldaraq sağlam hüceyrə yaranmasını təmin edir.  Yorğunluq, stress və depressiya kimi narahatlıqların yaranması riskini də aradan qaldırır.  

- Qida zəhərlənməsi zamanı sumağı qaynadaraq bir stəkan qəbul etməyiniz faydalı olacaq. Həm mədənizi, həm də bağrsaqlarınızı təmizləyərək zəhərlənməyə səbəb olan bakteriyaları sidik və nəcis vasitəsilə xaricə çıxaracaq. 

- Sumaq suyundan arıqlamaq üçün də istifadə olunur. 

- Əgər övladınızda iştahsızlıq varsa onda uşağa ayda bir dəfə sumaq suyu içirin. Bu onun həm immunitetini həm də iştahasını artıracaq.

Tələb olunanlar: 

1 x/q sumaq

1 stəkan su

Hazırlanması: 

Suyu və sumağı bir qaba tökərək qaynadın. Daha sonra soyudaraq süzün.